lodówkowa Granola truskawkowa
Na kilka porcji potrzebujemy:
- 2 szklanki płatków owsianych górskich
- 60 ml syropu truskawkowego (najlepiej takiego zdrowego, w którym nie ma żadnych chemicznych dodatków)
- 4 łyżki płatków migdałowych
- szklanka pokrojonych truskawek
Płatki owsiane mieszamy z płatkami migdałowymi w miseczce bądź w jakimś garnuszku. W rondelku podgrzewamy syrop do gorąca, a następnie zalewamy nim nasze pomieszane płatki, mieszamy dokładnie przez chwilkę. truskawki najlepiej pokroić na małe części, dodać do miseczki i ponownie dokładnie wymieszać. wstawić do lodówki na noc koniecznie pod przykryciem (można przykryć po prostu talerzykiem), a rano cieszyć się gotowym śniadaniem podanym z ulubionymi dodatkami, np z mlekiem, jogurtem, czy serkiem ziarnistym.
Przepis dodaję do akcji:
cudny pomysł na granolę, kusi mnie ta truskawkowa *-*
OdpowiedzUsuńOststnio zobaczyłam już gdzieś taką domową truskawkową granolę i stwierdziłam, że to musi być pyyszne! :)
OdpowiedzUsuńŚniadanko marzeń :-)
OdpowiedzUsuńHm, a ten syrop truskawkowy to jaki miałaś? Bo nie bardzo wiem o jaki chodzi, a ta granola tak kusi...
OdpowiedzUsuńWpraszam się na takie śniadanko:)pycha!
OdpowiedzUsuńoo, wspaniale!
OdpowiedzUsuńświetny kolor :) ja mam ostatnio fazę na róż, więc taka granola mnie kusi :)
OdpowiedzUsuń